Uw Acupuncturist & Chinees Fytotherapeut


We doen het niet alleen.

Stages en studie in China
Beschrijving van alle medewerkers vind u hier.
(Deze website worden binnenkort vernieuwd en dan staan we er helemaal in het nieuw op ;-)

Kris Oosting

Algemeen
Kris Oosting is sinds 2003 werkzaam als acupuncturist en fytotherapeut in Bussum.
Hij is in bezit van de diploma's die vereist zijn voor het uitoefenen van zijn vak.
Deze zijn westers medische basis (fysiologie, anatomie, pathologie), EHBO (het oranje kruis), basis vakopleiding TCM, klassieke acupunctuur en Chinese fytotherapie. Dit was een studie van 7 jaar.
Om verder te komen in dit prachtige vakgebied moet men uiteraard nascholingen volgen en Kris volgt altijd veel meer dan is vereist. Hij reist regelmatig af naar China om daar bij de universiteit van Jinan en Beijing en in het ziekenhuis van Jinan verdieping in de TCM (Traditional Chinese Medicine (Geneeskunde)) te ervaren. Immers, China is de bron.

Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en docent bij de Basis Vakopleiding en geeft met toewijding en enthousiasme les. Daarnaast geeft hij diverse na- en bijscholingen.
Kris is sinds 2010 vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.

Sinds 2007 is hij co-founder van het TCM Classics Research Institute voor het bestuderen, delen en klinisch toepasbaar maken van de TCM medische klassieke teksten.
Verder is hij voorzitter van de TCM Scholar Society Xing Lin Yuan She waar Chinees medische teksten in detail worden bestudeerd.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken (klinische onderwerpen), zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe en in 2010 heeft Kris bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Voor het ondersteunen van het werkproces en de kwaliteit binnen de TCM heeft Kris een bedrijf wat gericht is op het ontwikkelen van software (applicaties) welke gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Voordat hij werkzaam was in de Traditionele Chinese Geneeskunde was hij technisch directeur bij een IT en trainingsbedrijf. Hij heeft wereldwijd projecten uitgevoerd bij de top-500 bedrijven.

10 oktober 2020: Kris zijn eerste boek is uit. Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort. Meer informatie op deze website.
09 oktober 2021: Kris zijn tweede boek is uit. Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort - Volume 2. Meer informatie op deze website.

My Image

Beroepsontwikkelaar
Acupuncturist.
Fytotherapeut.
Auteur.
Hoofddocent Chinese Fytotherapy bij Academie Qing-Bai.
Docent nascholingen bij Academie Qing-Bai.
Vice-voorzitter normcommissie ISO NC330249.
Co-founder TCM Classics Research Institute.
Lid van de Expert Research Committee for Diagnosis and Treatment van de World Federation of Chinese Medicine Societies (Beijing, P.R. China).

Stages en studie in China
Van 2007 t/m 2010 heeft Kris studies gevolgd aan de Shandong University of TCM in Jinan.
Stage in het ziekenhuis in Qing-Dao in 2001 (foto rechts, Second People's Hospital) en het ziekenhuis in Jinan in 2007, 2008, 2009, 2010 (Shandong TCM Hospital).
Deze stages vonden plaats op meerdere afdelingen m.b.t. acupunctuur en Chinese fytotherapie.

Kris studied the Huáng Dì Nèi Jīng with prof. dr. Li Jie and dr. Elisabeth Rochat de la Vallée.
The Shāng Hán Lùn with prof. dr. Wang Xinlu*, prof. dr. Jiang Jianguo*, and prof. dr. Li Jie.
The Jīn Guì Yào Lüè with prof. dr. Tao Han Hua*, and prof. dr. Li Jie.
The Sūn Sīmiǎo texts with prof. dr. Tian Sisheng*.
The Nán Jīng with prof. dr. Li Jie.
Many different classical TCM subjects with dr. Elisabeth Rochat de la Vallée (website).
* At the Shandong University of TCM in Jinan.

Kris Oosting is sinds 2006 docent bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Voor Chinese Kruidentherapie, Basis vakopleiding en acupunctuur.
My Image
Kris naast prof. dr. Yu en vertaler dr. Mao in het Second People's Hospital van Qing-Dao. Juli 2001

TV & Radio
U heeft Kris op TV kunnen zien in Klokhuis met meester Tang Wei (Ned 3, Taiji), in Man-Vrouw met zijn vrouw Jean Chin (EO, Taiji), op TV Amersfoort met het Taiji-demoteam (Taiji MAG gala) en Je Echte Leeftijd (Acupunctuur). Daarnaast een interview in 2014 door de BOS (persoonlijk en tijdens bijscholing bij Academie Qing-Bai).

Taijiquan en Qigong
Bijna 12 jaar hebben Kris Oosting en zijn vrouw Jean Chin naast hun werk een school voor Taijiquan en Qigong gehad. Meer kunt u lezen op deze website.
Kris is gecertificeerd door meester Tang Wei en de China Jiang Su Wu Shu Federation (Nanjing PRC).
Hij beoefent meer dan 40 jaar Martial Arts, zoals Jiu Jitsu (3e Dan), Ninpo bujutsu, Kyokushinkai karate, Taijiquan (Yang-, Chen-, en Wu-stijl) en Taiji wapenvormen. Ook is hij de 'aanvaller' in het boek "Zelfverdediging in de praktijk" (Elmer 1998) en Jiu Jitsu graden-posters van zijn Jiu Jitsu leraar Rinus Tegelaar (7e Dan Judo en 7e Dan Jiu Jitsu).

Kris en meester Tang Wei
Samen met Rinus Tegelaar en meester Tang Wei. Wat vliegt de tijd…