Om over na te denken - Food 4 ThoughtMeer informatie


Meer weten over de echte betekenis van de cijfers? Kijk op de website van Maurice de Hond.
Interessante achtergrond informatie van artsen, advocaten en andere experts op deze website.
Wij horen van de officiële instanties dat we goed en gezond dienen te eten. Echter, verder wordt geen informatie gegeven. Wat u wel kunt doen, is op de volgende website te vinden zelfzorgcovid19.nl.


Een tekening, meer dan 1000 woorden.


Chinese karakters zijn kleine tekeningen. Een Chinees karakter staat dan ook vaak voor een verhaal, een beschrijving. Deze beschrijving maakt duidelijk in welke context een karakter zijn betekenis heeft. Dan kun je begrijpen dat wanneer we een Chinees karakter vertalen naar een westerse taal, de gehele betekenis moeilijk te vangen is in slechts één woord. Dit is mede de reden dat Chinees medische teksten lastig te vertalen zijn. Kennis van Chinese filosofie en historie is belangrijk omdat deze vaak verweven is met het karakter. Immers, bijna alle karakters bestaan al honderden tot duizenden jaren.


Wordt al 1800 jaar voorgeschreven?


In de Chinese geneeskunde worden kruidenformules voorgeschreven die al 1800 jaar continue worden gebruikt. Deze kruidenformules behoren eigenlijk tot de best en langst geteste samenstellingen ter wereld. Wanneer een westers medicijn bijvoorbeeld 30 jaar op de markt is, dan vindt men dit lang. Voor Chinees medische begrippen is dit medicijn bij lange na niet goed genoeg getest en dient men er voorzichtig mee te zijn. Immers, 30 jaar is veel te kort!


Acupunctuur voor chronische pijn


Harvard Medical School: Acupuncture is worth a try for chronic pain.


Elsevier: Is westerse medische wetenschap nog reproduceerbaar?


Elsevier (december 2013) schrijft:

My Image

Chinese Kruiden verminderen bijwerkingen chemotherapie


Bron: Oncologist, 2011; 16: doi: 10.1634/the oncologist.2011-0150

Een kruid uit de traditionele Chinese geneeskunde kan de gevaarlijke bijwerkingen van chemotherapie verminderen en het immuunsysteem van een patiënt ondersteunen.

Kankerpatiënten die het Chinese kruidengeneesmiddel LCS101* kregen − dat bestaat uit veertien verschillende kruiden − verloren minder rode en witte bloedcellen tijdens de chemotherapie, zonder negatieve bijwerkingen. Dit werd aangetoond in een onderzoek van 65 borstkankerpatiënten, die het middel kregen in capsules van 6 gram, vanaf twee weken voordat de chemotherapie startte en tijdens de behandeling. De kruiden beperkten ook de schade aan de witte bloedcellen, die een belangrijke rol spelen bij het voorkómen van een infectie.

Niet commercieel verkrijgbaar. Componenten afkomstig van: Astragalus membranaceus, Poriae cocos, Atractylodes macrocephala, Lycium chinense, Ligustrum lucidum, Paeonia lactiflora, Paeonia obovata, Citrus reticulata, Ophiopogon japonicus, Milletia reticulata, Oldenlandia diffusa, Scutellaria barbata, Prunella vulgaris, en Glehnia littoralis.
Meer informatie: LifeBiotic website.