Maitreya Project & Relic Tour

Op vrijdag 22 juli 2005 hebben we de Heart Shrine Relic Tour in het museum voor volkerenkunde in Hamburg bezocht.
Hieronder volgt een kort verslag van deze bijzondere tentoonstelling.

Inleiding

Lama Zopa Rinpoche heeft buitengewone relikwieën van Boeddhistische meesters en heiligen verzameld. Deze verzameling is zeer zeldzaam en erg waardevol.
Deze relikwieën worden gewoonlijk niet aan iedereen getoond.
Echter via de Heart Shrine Relic Tour kunnen ze door iedereen worden bekeken.

De relikwieën zijn tot 2008 op verschillende plaatsten in de wereld te bewonderen en dan worden ze geplaatst in het 152 meter hoge beeld van Maitreya Boeddha.
Het is de wens van Lama Zopa Rinpoche dat, zolang de relikwieën te zien zijn, zoveel mogelijk mensen een zegen ontvangen, ze kunnen bewonderen en meer leren over het Maitreya Project en de boodschap van 'loving-kindness'[*] en vrede.

De Relikwieën

De relikwieën zijn buitengewoon parelachtige afzettingen die worden gevonden in het as van een gecremeerde Boeddhistische geestelijke meester.
De Boeddhisten geloven dat deze relikwieën worden gevormd als een resultaat van spirituele verwezelijking van compassie en wijsheid.

Als je deze relikwieën bekijkt kan er een houding van 'loving-kindness' ontwikkelen in ons hart en geest en hierdoor kunnen we bijdragen aan de wereldvrede (wat zeker nodig is!).

De relikwieën worden met respect behandeld omdat, zoals een Amerikaanse vrouw die al jaren met de tentoonstelling meereist ons vertelde, er geen verschil is tussen een levende Boeddha of de relikwieën van de Boeddha.

Bijzondere ervaring

Wij vonden het een bijzondere ervaring. Even naar Hamburg op en neer was zeker de moeite waard. 'Once in a lifetime experience' zoals ze het in de Maitreya Project film omschreven.
Daarnaast had het museum ook nog een tentoonstelling over China en Tibet, wat ook zeker de moeite waard is.

 

De foto's op deze pagina zijn door ons gemaakt en je kunt meer vinden op de web-site van het Maitreya Project.

 

[*] kan vertaald worden als: met liefde een vriendelijke daad verrichten, barmhartigheid, mededogen.

Maitreya Boeddha beeld.

Relikwieën van Shakyamuni Boeddha.

Kleine toeschouwers.


© 1997 - 2005 LFRI, all rights reserved